Съвсем умишлено не давам пропорции и мерки, важна е идеята, а всеки може да си направи панировката по неговия си вкус.
І вариант - във вид на кляр - основно за пържене, но става и за печене
белтъци
нишесте
вода или мляко до консистенция "малко по-рядко от боза"
орехи (бадеми, лешници), ситно смлени
бял (черен) пипер
сол
чесън на гранули (опционално)
настърган пармезан
ІІ вариант - т.н. "суха панировка" - става за печене на фурна
орехи (бадеми, лешници), ситно смлени
червен пипер
бял (черен) пипер
сол
опционално - чесън на гранули (много приятна съставка, но при печенето дава тежък аромат)
настърган пармезан (когато не е задължително да бъде напълно постна)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens