Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

14 септември 2010 г.

Пикантна дробсарма с пилешки дробчета, зеленчуци и кафяв ориз

ПРОДУКТИ:
1/2 кг пилешки (пуешки) дробчета (става и с телешки или свински черен дроб)
1 вод.чаша кафяв ориз
4 чаши гореща вода
30 г. краве масло
3 с.л. олио
1 с.л. сух джоджен (пълна)
2 ч.л. сол или 3 кубчета бульон
1/4 ч.л. лют червен пипер (чили)
смлян бял пипер на вкус

ЗЕЛЕНЧУЦИ:
100 г. моркови
150 г. зелен фасул
100 г. бамя
200 г. карфиол
100 г. броколи
1 среден домат ( 2 с.л. домати от консерва)
1 голяма глава лук и/или 1 стрък праз
  
    В тенджера (желателно тефлонова) загряваме смес от 30 г. краве масло и 2 с.л олио. Под капак полуизпържваме измитите, добре отцедени и по възможност подсушени пилешки (всякакви други, развихрете се :) ) дробчета.
Преди да са напълно готови, добавяме едронарязания лук и ситнонарязания праз, морковите и зеления фасул. Посоляваме с 1 ч.л сол (кубче) и задушаваме още 10 мин. под капак.
Добавяме картофите и броколито и задушаваме още 5 мин. Добавяме доматите и бамята, доливаме още 1 сл. олио и задушаваме още 5 мин.
Изсипваме добре промития ориз и наливаме горещата вода, разбъркваме внимателно, добавяме останалата сол (кубчета), лютия и белия пипер и, накрая, джоджена ( за него важи правилото на Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече"... :).
Изсипваме в подходяща тавичка и печем по средата на фурната на 180° до поемането на цялата течност или около 40 -45 мин.
Оставяме на изключена фурна и затворен капак още 10 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens