Източник: "Типични еврейско-испански ястия", 1994 г. автор Ивет Анави
ПРОДУКТИ:
1 кг. агнешко месо
2-3 домата
3-4 гл. чесън
2 с.л. олио
1 шепа сушени сини сливи
сол на вкус
Месото се измива и нарязва на порции. Главичките чесън се измиват и оставят цели, а доматите се настъргват на ренде. Сините сливи се заливат с гореща вода и се оставят за десетина минути.
Всички продукти се смесват и се варят на слаб огън до омекване на месото. Когато месото омекне, всичко се прехвърля в тавичка и се пече в предварително загрята фурна, докато остане на мазнина.
Забележка: Главичките чесън успешно могат да бъдат заменени с 3 вр. пресен чесън, нарязан на 2-3 см. дължина.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens