В 2 с.л. олио запържваме 2 пълни с.л. брашно.
След като се позапържи достатъчно, се прибавят по 1/2 ч.ч. вода и винен оцет и 1 яйце.
Бърка се, докато стане на сос.
Предварително сварени картофи се нарязват на ситни кубчета, една глава лук също се нарязва на ситно и се добавя към картофите.
Овкусява се с малко смлян бял пипер, лют червен пипер и семена от целина.
Залива се със соса и се обърква.
Съвсем накрая се добавя и 1/2 ч.ч. ситно нарязан препържен бекон.
Оставя се да престои в хладилник поне 12 ч.
Много добра гарнитура към всякакви печени меса.
Комбинира се много добре с легендарното Чимичури, за което ще дам отделна рецепта и пространно обяснение.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens