Така подготвената филия намазваме с по малко масло от двете страни. Запържваме от едната страна в тефлонов тиган. Обръщаме филията от другата страна и чукваме в отвора едно яйце, като гледаме да не спукаме жълтъка. Посоляваме, поръсваме с малко сол самардала и червен пипер по яйцето и по филийката, намаляваме огъня, покриваме с капак и изчакваме, докато белтъкът на яйцето побелее и се втвърди, а жълтъкът е едва-едва сгъстен.
Става по-бързо от прочитането на рецептата...
Обаче, да си призная, тази рецепта не е оригиналната ми...
Честно казано, най-хубаво е хлябът да е на три дни поне и предварително да е нарязан на филии. После да се натопи за 10 сек. в подсолено прясно мляко с разбито яйце вътре - на чаша мляко едно яйце. След това да се запържи в тиган с масло от едната страна 5 мин. и като се обърне, чак тогава да се избуши дупката, да се чукне яйцето в отвора и да се пържи още пет мин. на слаб огън, без капак.Това е истинската ми рецепта, обаче е "калорична бомба", затова я "конвертирах" в по-здравословен вариант, макар и с известни компромиси в деликатесния вкус.
Аз съм известен с това, че не правя компромиси с вкуса, а винаги търся максимума, но в случая го направих в името на здравословното.Акови харесва "хард"-варианта, направете го, домашните ви дълго ще ви молят да им направите "от същото" за закуска, обяд или вечеря... :))
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens