Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

19 септември 2010 г.

Вкусно ядене със свинско месо, праз, кромид лук или балучка

Рецептата не е моя, а народна, и това е известната "Попска яхния", но с различни видове лук.

ПРОДУКТИ:

600-700 гр. свинско месо,
1 кг. балучка или 1 кг. обикновен лук, или 6 стръка праз,
3 с.л. олио,
2 ч.л. сол,
1 ч.л. червен пипер.


Месото се нарязва на средно едри кубчета и се изпържва в мазнината в тенджерата, в която ще готвим яденето. Когато е готово, се налива половин чаша вода и се оставя да поври.
Балучката, лукът или празът се почистват и нарязват на малки парчета.
Добавя се при запърженото месо и се задушава 5-6 минути.
Прибавя се солта и червеният пипер.
Налива се 1 чаша вода и се оставя да ври на среден огън 15 мин.
След това огънят се намалява и на слаб огън се вари докато остане почти на мазнина.

Успех!

Обяснение: Много хора не знаят какво е "балучка". Балучката е вид дребен есенен лук, предназначен за засаждане. Като размер е доста по-голям от арпаджика, но е много по-малък от обикновена глава лук. Приблизителен размер - около 2 - 2,5 см. в диаметър.

2 коментара:

  1. Защо са изпуснати няколко броя цели сухи много люти чушки? Не си догледал братле.... И два литра вино също не си споменал! :)))))))

    ОтговорИзтриване
  2. :( Срам! Как може да се изпуснат лютите чушки.
    То това е по-простимо, защото могат да се добавят и после, ама виното...
    Ц-ц-ц, направо се изложих... :)

    ОтговорИзтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens