200 г. свинско или пилешко филе
1 малка главичка броколи
1 с.л. зехтин
1/2 кофичка кисело мляко
100 мл. бяло вино
100 г. синьо сирене
2 ч.л. сол за варенето
1 ч.л. сол за ястието
бял пипер
Загряваме до завиране 1 л. вода с 2 ч.л. сол.
Броколито накъсваме на розички и изсипваме във врящата вода. Намаляваме огъня до слаб, захлупваме с капак и варим 6 мин. от завирането. Изваждаме и оставяме да се отцеди (под капак, за да не потъмнява).
Месото нарязваме на тънки къси жулиени и запържваме на много силен огън със зехтина.
Намаляваме огъня, заливаме с виното и задушаваме 3-4 мин.
Натрошаваме синьото сирене и го объркваме с киселото мляко.
Добавяме сместа при месото и оставяме да заври, като бъркаме внимателно. Варим 2 мин. и добавяме свареното броколи, като много внимателно объркваме всичко. Сваляме от огъня и поръсваме с бял пипер.
Няма да обяснявам как се варят спагети или паста изобщо. За това всеки си има собствен "отработен" начин...
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens