1 кг. дребни тиквички
1/2 л. прясно мляко
4 с.л. брашно
100 г. кашкавал
30 г. пармезан или пекорино
2 ч.л. сол за варенето
1 ч.л. сол за яденето
бял пипер
1 вр. магданоз
Тиквичките обелваме или остъргваме и изрязваме крайщата. Ако са много млади, може само да ги измием добре и да изрежем крайщата.
Варим на среден огън, докато леко поомекнат, което установяваме като ги боднем с вилица.
Изваждаме ги и, след като поизстинат, ги разрязваме на две по дължината.
В подсоленото брашно бавно добавяме студеното мляко и бъркаме, докато стане гладка каша.
Варим, докато кашата се сгъсти. Добавяме настъргания кашкавал, разбъркваме добре, оставяме на огъня още 2 мин. и сваляме от огъня.
Подреждаме тиквичките в намазана с мазнина тавичка, поръсваме обилно с настъргания пармезан и нарязания магданоз, и заливаме с кашата.
Печем в загрята до 180° фурна до зачервяване на кашата.
Сервираме яденето след като изстине.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens