Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

21 септември 2010 г.

Пилешки пържоли с карамелизиран лук

ПРОДУКТИ:
3 пилешки пържоли от бут,
3 големи глави лук,
3 яйца,
50 мл. олио
1/4 ч.л. соев сос,
1 ч.л. захар.


За маринатата:
скилидките от 1/2 глава чесън,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. червен пипер,
1/2 ч.л. черен пипер,
сокът от 1/2 лимон,
2 с.л. кисело мляко,
1 с.л. соев сос.

Скилидките чесън се обелват и счукват добре заедно със солта. Добавя се сокът от лимона. Постепенно се добавят другите подправки.
Накрая се добавя соевия сос.
Обърква се добре всичко и с тази смес се намазват отвсякъде пържолите.
Обелените глави лук нарязваме на дебели филии и с тях покриваме леко намасленото и посолено дъно и на малка кръгла тавичка.
Посоляваме отгоре, капваме по 2-3 капки соев сос на всеки резен лук и ръсваме по около 1/2 ч.л. захар.
Върху лука нареждаме плътно една до друга пържолите, намазваме с киселото мляко и поливаме всяка с малко олио.
Печем 15 мин. в загрята до 200° фурна, по средата.
Прехвърляме тавичката на дъното и печем още 10 мин.
Изваждаме тавичката, чукваме трите яйца, така че да останат цели и връщаме обратно тавичката във фурната, отново по средата. Изключваме нагряването.
След 6 мин. изваждаме тавичката.

1 коментар:

  1. Звучи невероятно! Ще опитам това ястие скоро. Благодаря на автора за страхотните рецепти!

    ОтговорИзтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens