Изпитана и сигурна!
ПРОДУКТИ:
зелени домати, зеле, карфиол, моркови, целина - глава и листа, няколко скилидки чесън. Количеството и пропорцията между тях е въпрос на личен избор.
ЗАЛИВКА:
за 1 доза
3/4 до 1 ч.чаша олио
1 ч.чаша оцет
2 ч.чаши вода
сол на вкус
малко захар
Изброените съставки на заливката се сваряват и още гореща, с тази заливка се заливат нарязаните зеленчуци.
След изстиването й, заливката се отлива, втори път се сварява и отново се налива гореща.
След второто изстиване, туршията се насипва в буркани и може да се стерилизира 10 мин. от завирането.
А може и да не се стерилизира, а да се нареди в бурканите, да се залее с горещата заливка и да се завинти с винтови капачки.
Естествено, да се обърне, докато дръпне капачката.
Лесно става и е страхотно вкусна. :))
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens