Първи вид
ПРОДУКТИ:300 г. пудра захар
3 жълтъка
1/2 л. варено прясно мляко
2 прахчета ванилия
100 мл. чист спирт
Захарта с жълтъците се разбива на пяна, добавя се хладкото мляко, ванилията и спирта.
Отлежава половин час и се прецежда.
Рандеман - 950 мл.
Втори вид
ПРОДУКТИ:
400 г. пудра захар
4 жълтъка
400 мл. варено прясно мляко
3-4 прахчета ванилия
200 мл. чист спирт
Приготовлението е същото.
Рандеман - 1100 мл.
Трети вид
ПРОДУКТИ:
750 мл. неварено прясно мляко
400 г. захар
150 мл. светъл ром
100 мл. чист спирт
3 прахчета ванилия
Захарта се поставя в млякото и се бърка, докато се разтвори. Прибавят се жълтъците и се разбърква.
Накрая се добавят останалите съставки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens