Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

19 май 2011 г.

Пилешко в гювеч с капак (дебелостенна чугунена тенджера)

На дъното нарязваме на дребно 5-6 средни глави лук, добавяме 1/2 ч.л.сол, 3 зърна бахар, едро счукани, 1/2 ч.л. люто мадраско къри и 1 леко препечена на котлона  суха люта чушка.
Отгоре плътно покриваме с пилешко месо във вида и формата, която ви е любима, става всякакво - с кости и без кости, от всяка част на пилето и всякакъв размер.
Върху месото поливаме 2 с.л. олио и поръсваме с 1 ч.л. червен пипер и 1 ч.л. сол (подправка МАГИ-десет зеленчука).
Покриваме с плътен капак и оставяме на слаб огън за 50 мин.
Помощ:
Мадраско къри (люто)
 80 г. смлени зърна кориандър
20 г. смляна куркума
20 г. чили
20 г. смлян черен пипер
20 г. смлян кимион
10 г. смлени зърна черен синап
10 г. сушен джинджифил на прах
10 г. чесън на гранули
50 г. сол

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens