Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

13 септември 2010 г.

Кремсупа с картофи и карфиол, съобразена със Зоната

750 г.  обелени картофи
570 г.  карфиол
 80 г.  сметана 20%
   5 стръка магданоз или копър (става и изсушен)
 20 г. сол (или на вкус)
Общо с водата готов продукт 2550 г. (за целта предварително трябва да се знае теглото на тенджерата!).
1 въглехидратен блок - 182 г. от супата.
В 182 г. се съдържат протеини - 1,4 г., мазнини - 1,3 г. и въглехидрати - 9 г.
За да се балансира по Зоната, необходимо е да си допълниш храненето с 5,6 г. протеини с някаква храна или протеин на прах.

Супата наистина е много вкусна, а предимството й е, че примерно някакви си 2 бл. са 364 г., което е твърде солидно количество, а с калориите на два бонбона... Да не говорим за 3 блока.
Приготовлението й е елементарно - картофите нарязваш на парченца, карфиолът на розички или както искаш, защото и без това всичко ще се пасира.
Вариш в 300 г. (грама!)  вода до сваряване на картофите, добавяш солта и зелената подправка, пасираш, и добавяш сметаната, когато леко поизстине.
Разреждаш до 2550 г. с вода и оставяш съвсем малко да поври. В общи линии, добавяш още 1 л. вода.
Това зависи най-вече от вкусът ти за гъстота на супата.
В този вариант супата е доста гъстичка, повече от консистенцията на боза. На мене такава ми харесва.
Изчисленията за 182 г. - 1 В. блок са именно за такава гъстота, иначе ще трябва да преизчисляваш, но можеш да ми се довериш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens