Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

13 септември 2010 г.

Кашкавал на фурна - страхотен деликатес

Изключително подходящо ядене за бързо приготвяне при неочаквани гости или като се приберете изморени и гладни от работа и  установите че "уф, пак..." няма нищо интересно за ядене, а има гладни...:))
 
ПРОДУКТИ:
За 4 порции 
400 г. кашкавал,
400 мл. прясно мляко,
120 г. брашно,
4 яйца,
125 г. масло,
щипка сол,
половин връзка магданоз. 

Често това ядене се прави "забързо", като за един човек, затова ви давам и продуктите за една порция, за да ви е по-лесно...
За 1 порция  
100 г. кашкавал
половин чаша прясно мляко
2 равни с.л. брашно
1 яйце
1 ч.л. краве масло
малко солчица
малко нарязан магданоз

Маслото леко се разтопява в подходяща малка тавичка, добавя се ситно нарязаният магданоз.
Яйцата се разбиват с млякото, брашното и солта до гъстотата на боза, изсипват се в тавичката, върху магданоза.
Добавя се настърганият на едро кашкавал, леко се притиска, за да се омокри от сместа.
Пече се 20 мин. при 250 градуса, по средата на фурната.
Става бързо и е невероятно вкусно.
Забележка:  Може да се прави много успешно в метални чашки за карамел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens