Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

24 септември 2010 г.

Лапад на мамул

Едно изключително оригинално ядене. Мога само да завиждам, че не съм го измислил аз...:))
Запазил съм напълно словореда и стилистиката на авторката, направил съм нищожни правописни корекции.

Автор sufa   
Публикувано 23.04.05   

"Лапад на мамул

Почистени от дебелата жила цели листа от лапад, се завиват с плънка на руло/мамул/ и се нареждат в тавичка плътно. Налива се малко олио и вода и се запичат, докато леко се препекат листата.
Внимавайте да не прегорят, защото не им трябва много време - все пак са крехки листа!
Когато са готови, се заливат с 1-2 яйца + 1 ч.ч. кисело мляко.
Като се запече леко и заливката, се поръсват със счукани орехови ядки и фурната се изключва. Ама пак внимавайте, щото ако е силна, ще изгорят орехите, а те трябва само лееекичко да се запекат - за аромат.
Поднася се и топло, и студено, с още кисело мляко /може и с чесънче/.
А сега плънката:
Оригиналът е ориз, пресен лук, джоджен, червен пипер, черен пипер - в класическо отношение, плънката трябва да е готова /сварена/, като се навива на мамул, защото вече обясних по-горе, че мамулът се запича съвсем леко, за да омекне лапада и да се направи заливката на ястието.
А онзи ден пък, направих плънка от сирене, пресен лук и магданоз. Също бе одобрена, но се сервира студено.
Ами дано ви хареса и наздраве! "

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens