Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

24 септември 2010 г.

Кремсупа от грис със сирене

В 60 гр. краве масло запържваш до розово 3 с.л. пшеничен грис (защото има и различни други видове...).  Ако трябва да бъде постна, супата може да се направи и с 1 с.л. олио.
Наливаш 1 литър хладка вода, разбъркваш енергично и добавяш 1 ч.л. сол. Добавяш на ситни кубчета или настърган, един морков и половин глава лук.
Оставяш да заври, като бъркаш периодично.
Когато морковите се сварят, изсипваш 1/2 ч.чаша прясно мляко.
Разбъркваш, сваляш от огъня и пасираш с пасатор.
Между другото, на тази супа много й отива тиквичка, затова ако имаш във фризера - сложи.
Добавяш и 150 гр. сирене, грубо намачкано с вилица.
Разбъркваш.
При сервирането поръсваш с много малко ситнонарязан копър и 1 ч.л. счукани орехи.
Забележка: Ако искаш супата да стане още по-хранителна, може да добавиш във всяка чиния при сервирането и по половин намачкан жълтък от твърдосварено яйце. А ако искаш да е по-пикантна, пусни вътре и залче сухар или много сух хляб (най-добрият вариант е крутонче) натрито добре със скилидка чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens