Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

24 септември 2010 г.

Руски борш с месо

( става и без месо )
1 кг. прошарено месо се нарязва на кубчета като за шишчета. Става и свинско, и телешко, но май със свинското боршът е по-вкусен.
При всички случаи, има ли кокал, особено с мозък, просто няма начин да не стане хубав борш...
Залива се със студена вода и се оставя да заври. Отпенваме и след 1/2 час посоляваме.
Когато месото е полусварено, прибавяме 1 чаша ситнонарязан зелен фасул, 2-3 моркова на едри парчета, 1 малка глава целина на дребни кубчета, 1 глава лук на ситно и 1/8 част от прясна зелка, нарязана на тънки ивици.
Отделно добавяме 1/2 средна глава червено цвекло, нарязано на кубчета и изпържено леко в 1 с.л. мазнина. Пържи се, за да остане червен на цвят.
След като се полусварят зеленчуците, добавяме 2-3 картофа, 2-3 домата, обелени и настъргани на едро ренде или нарязани на ситно.
Доваряваме и накрая застройваме или със супена лъжица сметана, или със застройка от 2 яйца, разбити с кисело мляко и 1 ч.л. разтвор на лимонена киселина.
Поднасяме със ситнонарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens