Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

24 септември 2010 г.

Картофена супа

На дъното на тенджерата изсипваш една пълна супена лъжица олио или зехтин.
Нарязваш на ситни кубчета глава лук, слагаш 1 ч.л. сол и го задушаваш под капак в мазнината.
Когато поомекне лукът, изсипваш една супена лъжица брашно и добре го разбъркваш с лука и мазнината. Поизпържваш го 5-6 минути.
Наливаш 2 литра вода, добавяш 2 кубчета пилешки или зеленчуков бульон  и оставяш всичко да заври, като периодически бъркаш, защото брашното има лошата тенденция да се утаява на дъното и да се опитва да загаря.
През това време обелваш 4 средни картофа и ги нарязваш на средни кубчета, почистваш 1 морков и ги нарязваш на кубчета или ивички. Изсипваш ги във врящата супа.
Дотук вече все едно, че супата е готова...
Оттук нататък можеш да добавяш зеленчуци по твой вкус.
Можеш да сложиш ситно нарязана червена чушка, замразен грах ( или от буркан ), карфиол, въобще, всичко, което може да ти е приятно в една супа.
Когато всичко уври и вече трябва да я сваляш от огъня, пускаш една чаена лъжичка хубаво масло в супата.
По желание добавяш и 100 гр. едро натрошено сирене, но само по желание.
Оставяш отново да заври и я сваляш от огъня.
Можеш да поръсиш със ситно нарязан копър или магданоз, или да сложиш  щипка чубрица.
На картофена супа само с картофи, върви чубрица, но когато е с други зеленчуци по-добре сложи копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens