Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

9 септември 2010 г.

Каварма от два вида месо в омлет, със сос от киви

ПРОДУКТИ:

300 г. свинско бонфиле
300 г. пилешко филе
2 гл. кромид лук
1 лимон
сокът от един лимон
60 г. краве масло
2 с.л. олио
черен пипер и сол на вкус
4 белтъка
1 с.л. брашно
половин чаша бял пелин
1 ч.л. червен пипер
лют червен пипер на вкус
2 бр. киви

ЗА ОМЛЕТА:

8 с.л. брашно
4 жълтъка
100 г. настърган кашкавал
200 мл. прясно мляко
1 л. вода
1 ч.л. сол

ЗА СОСА:

1 бр. киви
сокът от 1 лимон


Нарязваме двата вида месо на къси тънки жулиени. Поставяме ги в два отделни съда. Поръсваме ги с по половин ч.л. лимонов сок, разбъркваме и оставяме да престоят половин час.
В уок (или подходящ тиган) загряваме маслото и олиото.
В добре загрятата мазнина изпържваме до зачервяване свинското месо при непрекъснато разбъркване. Добавяме и пилешкото месо и пържим още 2 мин.
Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Изваждаме месото и го отцеждаме много добре. В същата мазнина запържваме нарязания на ситно кромид лук като леко посоляваме.
Поръсваме с 1 ч.л. червен пипер и съвсем малко лют червен пипер.
Връщаме месото при лука и разбъркваме. Поръсваме месото с 1 пълна с.л. брашно, разбъркваме и "гасим" със 150 мл. бял пелин (или пък разбъркваме брашното с пелина и го изсипваме в тигана).
Задушаваме под капак като разбъркваме от време на време.
След като сосът се сгъсти достатъчно, добавяме посолените и небрежно разбити белтъци. Оставяме на среден огън за 2 мин. като внимателно разбъркваме, така че белтъците да станат "на парцали". Сваляме от огъня, добавяме 2 бр. обелени и нарязани на едри кубчета киви.
Сместа за омлетите забъркваме, като смесваме брашното с жълтъците и постепенно разреждаме с прясното мляко. Доразреждаме с вода, докато се получи смес с гъстотата на рядка боза. При необходимост добавяме или брашно, или вода докато се получи необходимата гъстота. Посоляваме и добавяме настъргания кашкавал.
В широк тиган от тази смес изпържваме 4 големи омлета - палачинки, като след всяка добавяме по малко масло.
В блендер или с пасатор разбиваме едно обелено киви със сокът от един лимон.
Разделяме кавармата приблизително на четири и по средата на всяка палачинка поставяме по една четвъртинка от кавармата.
Загъваме крайщата на палачинката като плик.
Около и върху палачинката поливаме по малко от соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens