(Салатата е презентирана за пръв път от Марияна Николова от Трявна)
Продукти:
10 опечени и обелени чушки (аз предпочитам зелени, месести)
2 краставици
2 домата
150 г. готово кьопоолу (кой както си го може...)
3 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1/2 ч.л. сол
1/2 вр. копър
Опечените и почистени чушки се посоляват отвътре и се напълват със смес от ситнонарязаните краставици и копър.
Нареждат се в чиния и се поливат със зехтин и оцет.
Чушките се подреждат около изсипаното в средата на чинията кьопоолу.
Салатата се украсява с кръгчета домати, полети със зехтин и посолени на вкус.
По желание може да се поръси със ситнонарязан чесън.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Ето още една прекрасна рецепта , коята ще е идеално мезе за чашка домашна ракия
ОтговорИзтриване