Бьоф Строганов
Автор Eдин (такъв)
Публикувано 13.09.04 17:42
ПОРЦИИ: 4
ПРОДУКТИ:
700 г телешко бонфиле
2 глави лук, големи, нарязани на ситно
280 мл сметана
1 с. л. брашно, препълнена
2 с.л. доматено пюре
85 г краве масло
сол, черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на тесни ивички (5-6 см дължина, 1 см дебелина) напречно на мускулите влакна. В съд смесете сметаната и доматеното пюре и добре разбъркайте. Сгорещете маслото в тиган, добавете лука, нарязан на тънко на дъното, леко запържете, добавете ивиците месо, поръсени със сол и черен пипер и запържете съвсем леко за да не се втвърди месото. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 2-3 минути. Изсипете отгоре сметановата смес и задушавайте за 10-на мин на слаб огън.
Ястието се поднася с гарнитура от пържени картофи или пресни домати, но задължително горещо.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens