1 ч.чаша сварен ориз (при варенето се използва едно зеленчуково бульонче),
1 опаковка майонеза,
1 ч.чаша грах от консерва,
1 пакетче сирене Крема,
1 отцедено кисело мляко,
1/2 ч.чаша кисели краставички, нарязани наситно,
1/2 ч.чаша шунка, нарязана на ситни кубчета,
1/2 ч.чаша пилешко месо от сварено или пушено пиле или останало от пиле на грил,
1/2 ч.чаша моркови, предварително сварени и нарязани на кубчета,
2 пак. желатин, разтворени в 1 ч.чаша затоплен сок от кисели краставички.
1 опаковка майонеза,
1 ч.чаша грах от консерва,
1 пакетче сирене Крема,
1 отцедено кисело мляко,
1/2 ч.чаша кисели краставички, нарязани наситно,
1/2 ч.чаша шунка, нарязана на ситни кубчета,
1/2 ч.чаша пилешко месо от сварено или пушено пиле или останало от пиле на грил,
1/2 ч.чаша моркови, предварително сварени и нарязани на кубчета,
2 пак. желатин, разтворени в 1 ч.чаша затоплен сок от кисели краставички.
Всичко се размесва добре, добавя се и хладкия желатинов разтвор.
На дъното на подходяща форма (интересно става в полусферична форма) подреждате плътно тънки кръгчета от моркови, кисела краставичка и листенца магданоз.
Получената смес се изсипва във формата, заглажда се добре и се оставя на студено да се желира.
След като се желира добре, дъното на формата се потапя в хладка вода, за да се улесни отлепването и се обръща върху подходяща чиния.
Като вариант може да се използват малки купички за индивидуални порции предястие.
Изключително вкусно и атрактивно предястие.
На дъното на подходяща форма (интересно става в полусферична форма) подреждате плътно тънки кръгчета от моркови, кисела краставичка и листенца магданоз.
Получената смес се изсипва във формата, заглажда се добре и се оставя на студено да се желира.
След като се желира добре, дъното на формата се потапя в хладка вода, за да се улесни отлепването и се обръща върху подходяща чиния.
Като вариант може да се използват малки купички за индивидуални порции предястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens