Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

10 септември 2010 г.

Солено парфе

1 ч.чаша сварен ориз (при варенето се използва едно зеленчуково бульонче),
1 опаковка майонеза,
1 ч.чаша грах от консерва,
1 пакетче сирене Крема,
1 отцедено кисело мляко,
1/2 ч.чаша кисели краставички, нарязани наситно,
1/2 ч.чаша шунка, нарязана на ситни кубчета,
1/2 ч.чаша пилешко месо от сварено или пушено пиле или останало от пиле на грил,
1/2 ч.чаша моркови, предварително сварени и нарязани на кубчета,
2 пак. желатин, разтворени в 1 ч.чаша затоплен сок от кисели краставички.
 
Всичко се размесва добре, добавя се и хладкия желатинов разтвор.
На дъното на подходяща форма (интересно става в полусферична форма) подреждате плътно тънки кръгчета от моркови, кисела краставичка и листенца магданоз.
Получената смес се изсипва във формата, заглажда се добре и се оставя на студено да се желира.
След като се желира добре, дъното на формата се потапя в хладка вода, за да се улесни отлепването и се обръща върху подходяща чиния.
Като вариант може да се използват малки купички за индивидуални порции предястие.
Изключително вкусно и атрактивно предястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens