Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

10 септември 2010 г.

Руло от пилешко филе върху пюре от спанак и коприва

Продукти:
4 бр. пилешко филе, по-едри,
6 едри скилидки чесън,
80 гр. рокфор,
1/2 кг. спанак,
300 гр. коприва,
100 мл.зехтин,
60 гр краве масло,
50 гр.кашкавал,
сол,
черен пипер,
1 с.л. джоджен,
1 вр.пресен магданоз.

Пилешките филета внимателно се разрязват надлъжно по тясната страна през средата и се обръщат като пеперуда.
Леко се осоляват, поставя се всяко върху готварска дъска, покрива се с плътно полиетиленово пликче и се начуква внимателно, така че да стане равномерно по дебелина.
Чесънът се счуква с 1/4 ч.л. сол до паста. Ръсва се малко черен пипер.
Добавя се синьото сирене, 1/4 вр. много ситно нарязан магданоз и всичко се прави на паста.
С тази паста се намазва всяко парче от пилешкото филе и се увива на руло стегнато.
За да не се развие се вързва с листо пресен лук.
Спанакът и копривата (ако има и лапад става още по-вкусно) се почистват и измиват добре, сваряват се за 1/4 час в 1/2 л. вода с малко сол, джоджена и зехтина.
Пасират се до пюре.
Когато пюрето е готово, пускаме в него пилешките рула и варим на тих огън 10 мин. (ВНИМАНИЕ: Задължително на много слаб огън, само да къкри и под капак. Много пръска, защото пюрето е сравнително гъсто.)
При сервиране поставяме от пюрето като подложка и върху него поставяме по едно руло, поливаме с разтопеното и препържено масло и поръсваме с настърган кашкавал.
Гарнираме с резенчета лимон.
Много силно му отива изстудена бира.
И...леко с преглъщането, да не се задавите, че после ще се чувствам гузен... :))
Моята оценка - 6-тица по шестобалната система...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens