Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

10 септември 2010 г.

Бабина гозбичка

Бабина гозбичка         
Автор    Диянa (earthly®)    
Публикувано 17.09.04 09:28    


800 г. шарено свинско месо
4 яйца
6 домата
1 глава чесън
2 с.л. олио
щипка захар
босилек на вкус
чубрица на вкус
чесън на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
ситно нарязан магданоз


ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете, след това начукайте много леко свинското месо. Поръсете с прясносмлян черен пипер и намажете със счукан с малко сол чесън. Оставете да се маринова за 1-2 часа. Опечете на скара и след това нарежете на ивици.
През това време опечете във фурната 6 цели домата и една срязана напречно на две необелена глава чесън. Половинките чесън поставете със срязаната част нагоре, завити в алуминиево фолио. След като поизстинат, обелете доматите, намачкайте или нарежете на ситно. Доматите и опечения обелен чесън задушете в 2 с.л. олио. Овкусете с щипка захар, сол, босилек, чубрица и магданоз на вкус. Добавете нарязаното месо. Преди да свалите от огъня, добавете леко разбитите яйца, разбъркайте няколко пъти, докато яйцата леко се стегнат и поднесете гозбичката поръсeна със ситно нарязан магданоз.

1 коментар:

  1. Анонимен11 август, 2012

    Чудесно ястие което ще пробвам при възможност.Продуктите лесно се намират на пазара и няма да е проблем приготвянето.

    ОтговорИзтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens