Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

"С какво щях да бъда черпен..."

рецептата е на А.
 1 глава лук,
 200 гр. гъби, нарязани, от буркан,
 (разбира се, може и пресни, които трябва да се задушат в малко мазнина),
 400 гр. кайма смес, за предпочитане на "Тандем", 60:40 или 75:25,
 250 гр. бутертесто, може и "Белла",
 150 гр. кашкавал,
 2 1/2 средноголеми кисели краставички,
 1 яйце,
 1 с.л. олио.


 За соса:
 1/2 средноголема кисела краставичка,
 1 кофичка кисело мляко,
 1 с.л. дижонска горчица,
 1 опаковка майонеза,
 сол, черен пипер на вкус.


 Приготовление:
 Лукът, нарязан наситно, се запържва с много малко сол.
 Добавят се гъбите, също нарязани наситно. Позадушават се 5-6 минути и те.
 Прибавят се: каймата, ситно нарязаните кисели краставички, малко черен пипер.
 Сместа се задушава още 7-8 мин., сваля се от огъня и се оставя да поизстине.
 След като поизстине се добавя яйцето и се разбърква добре.
 Изсипва се върху масленото тесто, завива се на руло, като се подгъват леко крайщата, за да не    изтече сместа.
 Слага се в намаслена форма за кейк и се пече в загрята до 180° фурна, на дъното, но върху стандартната решетка на печката, до зачервяване.
 Като изстине се изважда от формата, реже се на филийки, подреждат се в тавичка, върху всяка филийка се поставя парче кашкавал и се връща във фурната за 5-6 минути, колкото да се разтопи кашкавалът.
 Тази операция може да се извърши и в микровълнова фурна.
 Сервира се по желание със сос, приготвен от киселото мляко, горчицата, ситнонарязаните кисели краставички и майонезата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens