Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Пълнени и печени картофи

Доста едри картофи, обелени, отрязани напречно, като и горното и долното капаче се отрязват по малко, за да могат да "стъпят" в тавичката.
Има два варианта на приготвяне - сурови се издълбават внимателно и се слагат да се сварят леко като много се внимава да не се преварят.
Вторият вариант е да се сварят леко необелени, след което да се обелят, разрежат и издълбаят.

Пълнежи:
1. Кайма с подправки , печена обелена червена чушка на ситни парченца и част от издълбаната част на картофите. Без лук.
2. Яйце, сирене, бекон, шунка, гъби, черен пипер.
3. Шпроти, лук, настърган кашкавал, топено сирене, соев сос .
4. Скумрия, сварена за 10 мин., обезкостена, топено сирене, майонеза, лук, кисела краставичка, олио, малко горчица.
5. Различни задушени зеленчуци, олио, част от издълбаните картофи.
6. Печени чушки, нарязани на малки парченца, сирене, майонеза или олио, обелени домати на малки парченца.
7. Гъби, кашкавал, бекон или шунка, топено сирене, черен пипер.
8. Рокфор, масло, топено сирене, крема сирене, ситни парченца кисела краставичка, твърдосварено яйце, настъргано, черен пипер.
9. Сирене, масло, горчица,авокадо, черен пипер.
10. Спаначено пюре с масло, крема сирене, скилидка чесън.
11. Шунка, майонеза, част от издълбаните картофи, черен пипер.
12. Спаначено пюре, рокфор, масло, твърдосварено яйце.

Подредени в намаслена тавичка, поръсени с малко мазнина отгоре се пекат в добре загрята фурна, по средата на фурната, на 220 градуса, 15-20 мин.
Сервират се върху лист зелена салата и няколко перца зелен лук.
Може да се гарнират и с картофено пюре, приготвено с мляко и малко рокфор.

Никак не е трудно да се направят, могат да се сервират и студени, много са разнообразни и изключително вкусни. За по-възрастни хора са достатъчни като обем и балансирано съдържание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens