Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Царевична пита с бекон и кашкавал

1/2 чаша царевично брашно,
1 1/2 чаши пр. мляко,
2 яйца,
2 с.л. разбито масло,
50 гр. топено пушено сирене,
1/4 ч.л. сол,
3 ч.л. бакпулвер,
1/4 ч.л. лют червен пипер, едросмлян,
1 чаша настърган кашкавал,
5 резенчета препечен бекон.


Изсипете царевичното брашно в съд, подходящ за микровълнова фурна и го залейте с млякото. Разбъркайте и поставете в микровълновата фурна на 100% за 2,5 мин. Докато се пече разбъркайте два пъти.
Оставете го да изстине.
Беконът се поставя между няколко слоя хартиени салфетки и се поставя в микровълновата фурна на 50% за 5-6 мин., докато се попие мазнината и беконът стане хрупкав.
Добавете разбитите яйца, маслото, намачканото пушено сирене, бакпулвера, солта и лютия пипер.
Разбъркайте, добавете кашкавала, разбъркайте пак, изсипете в съд, подходящ за микровълнова фурна и подредете отгоре парчетата препечен бекон.
Печете на 50% 5-6 мин. като след 3-тата минута разбъркате.
Печете на 100% още една минута.
Оставете го леко да поизстине и го сервирайте с туршия и още бекон върху всяка порция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens