Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Салата от целина и печено червено цвекло

1 глава целина,
2 кисели краставички,
1 глава печено червено цвекло,
5 с.л. майонеза,
1 твърдосварено яйце,
лимонов сок,
магданоз,
черен пипер,
маслини,
сол.

Целината се сварява в подсолена вода.
Нарязва се на филийки.
Наръсва се със смес от нарязаните на малки кубчета кисели краставички и маслини.
Филийките се нареждат в средата на чиния и се поливат с разредената с лимонов сок майонеза.
Отгоре се нареждат филийки от печеното червено цвекло.
Гарнира се с резенчета от сварените яйца.
Салатата се наръсва с нарязан магданоз, листа от целина, сол и черен пипер.
Най-отгоре се капва малко зехтин.
Една забележка: Червеното цвекло принципно или се вари в тенджера под налягане за поне половин час, като във водата се слага единствено супена лъжица оцет и НИКАКВА СОЛ (дори и прашинка), или се пече във фурна до омекване. Според мене, двата вида термична обработка придават много различен вкус на червеното цвекло. В тази рецепта по-подходящият вкус е на печеното цвекло, но нищо не пречи да опитате и с варено при случай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens