Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Тонизираща пролетна салата със спанак и пилешко

Обикновено в края на зимата след тежката зимна храна на всички, без изключение, им се прияжда "нещо зеленко".
Копривата още не е достатъчно порастнала, а на пазара в началото на април пресните зеленчуци са отчайващо скъпи...
Предлагам ви една приятна зелена салата, при това учудващо икономична.

250 гр. спанак, добре измит и почистен, се нарязва на ситно.
Към него се добавят
-перата на 3 връзки чесън и 3 връзки лук,
-зелените листа на 3 връзки репички,
-репичките от една връзка,нарязани на кръгчета.
Салатата се обърква много добре и се полива с 1-2 с.л. зехтин (олио) и сокът от един лимон.
Отново се обърква добре.
Поставя се в купа с капак, като се притиска добре.
В това си състояние трае до седмица в хладилника.
Соли се само количеството, което ще се изяде за деня.
Подходяща е за всички, които постят.

А за тези, които не постят при сервиране се добавя на вкус кисело мляко, разбърква се и се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз или копър.
Като вариант, към салатата може да се добави едно твърдо сварено яйце и/или накъсано на парченца (на конци), сварено (или останало от пиле на грил) пилешко месо или пушено пиле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens