Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Лютеница

6 кг. месести червени чушки,
3 кг. домати,
750 мл. олио,
1 ч.чаша сол,
1 ч.чаша захар,
3-4 люти чушки.


Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семките.
Задушават се заедно с лютите чушки с половин чаша вода до омекване, обелват се и се претриват през сито.
Отделно се задушават без вода нарязаните на едро домати и също се претриват.
Доматеното пюре се вари в широк съд докато водата се изпари и пюрето се посгъсти.
Добавя се и пюрето от чушки и се вари до сгъстяване. Олиото се препържва и заедно със солта и захарта се добавя към края на варенето.
Лютеницата се насипва гореща в добре измити и сухи буркани до ръба.
Бурканите се самостерилизират като се затварят с капачки веднага и се обръщат до пълното изстиване на лютеницата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens