Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Люто китайско зеле

ПРОДУКТИ: 
500 гр.китайско зеле,
10 гр.лют червен пипер на люспи,
праз лук на вкус,
10 гр. джинджифил,
1/2 ч.л. сол,
1 с.л. сусамово олио,
3 с.л. захар,
1/3 ч.л. оцет,
2 с.л. вода


Отрязва се горната част на зелето с листата. За приготвянето се използват само стъблената част.
Почиства се, измива се и се нарязва надлъжно, след това на лентички с ширина 1 см.
Зелето се поставя в купа, посолява се и се оставя в хладилника за 3-4 часа.
Излива се отделената течност, подсушава се и се слага в чиния.
Празът и джинджифилът се нарязват на ивички (сламки).
Загрява се до висока температура сусамовото олио и в него се изпържва лютия червен пипер след което се добавят празът и джинджифилът.
Пържи се няколко секунди като се обръща енергично, след което се добавя водата и захарта.
Когато захарте се разтопи се налива оцета и се оставя да кипне.
Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
Изсипва се върху зелето и се оставя в хладилника за 3-4 часа.
Върху зелето се подреждат празът, джинджифилът и лютият пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens