Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Картофи, печени заедно с червено цвекло, гарнирани с много вкусен дресинг

4 - 5 големи картофа се измиват много добре с четка. Не се белят.
1 голяма глава червено цвекло се измива добре и се обелва.
Картофите и цвеклото се нарязват на филийки с дебелина около 2 см., напречно.
Най-напред се подреждат в достатъчно голяма тава филийките червено цвекло.
След това, в останалото от цвеклото място, подреждаме картофите възможно най-плътно. Ако останат картофи, спокойно могат да се разположат върху филийките цвекло, както и за попълване на дупки между парчетата цвекло.
Поливаме всяко парченце с олио на много тънка струйка.  Посоляваме по малко всяко парченце.
Печем в предварително загрята фурна, горе на 3, долу на 4, по средата на фурната около 50 мин.
Докато се пекат, правим дресинг от сока на един лимон, 50 мл. зехтин, много малко настърган хрян, съвсем малко черен пипер и сол на вкус. Разбиваме добре.
Когато всичко е добре изпечено най-напред бързичко изваждаме картофите в голяма чиния, за да не поемат мазнина. В отделна чиния изваждаме червеното цвекло.
Нарязваме червеното цвекло на дълги ивички, широки 1 см., след това напречно.
В чиния сервираме от картофите, гарнираме с цвекловите ивички, които поливаме с малко от дресинга.
Поръсваме всичко със ситно нарязан магданоз или пресни листа от целина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens