Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Обръщана баница

Тази баница е много интересна като технология, става особено вкусна и сочна, затова ви я препоръчвам.  
1 пакет кори,
200-300 гр. сирене,
4-5 яйца,
1 ч.чаша олио,
2 ч.чаши вода

Дъното на тавата се намазва много леко с олио, колкото да се залепи първата кора.
Последователно се редят кори и се ръси по малко от сиренето. Разбира се, завършваме с кора.
Олиото се поставя в съд, удобен за поливане и се загрява до препържване. Най-удобно е да се пусне залче пресен хляб и да се загрява, докато залчето се препържи.
Баницата се нарязва на парчета и по линиите на срязване се полива с препърженото олио.
Водата се оставя да заври.
Яйцата се разбиват добре с врящата вода и с тях се залива баницата.
Оставя се да престои половин час, след което се пече в загрята до 200° фурна.
След изпичането, баницата се похлупва с малко по-голяма тава и се обръща, за да се разслоят корите, докато е още топла.
Така остава до поднасянето й, но не по-малко от 1 час.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens