Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

28 юни 2015 г.

Моите топ рецепти



Линкове към някои мои топ-(по моето лично мнение ) рецепти.

Моля, дайте предложения кои други рецепти бихте искали да добавя като линкове в тази подборка и ще го направя незабавно.

В крайна сметка, този блог беше създаден за вас, за да ви е удобен и да ви ползва, а не да си гъделичкам Егото... Аз изобщо не съм суетен, а удоволствието ми е вие да бъдете доволни...:)))


СКАРАТА, МЕСА, КЮФТЕТА

Скарата! - Месото за скара - видове, технологии, трикове, похвати и резултати

Скарата - всичко за нея, че и повече...

Може ли едно кюфте за скара да бъде сочно, без да бъде прекалено мазно?

Свински гърди върху карамелизиран лук


ПИЛЕШКО

Невероятно сочните шишчета от пилешко филе на Sapiens

Две рецепти с пилешко бонфиле в стил "фюжън"

Две много пикантни рецепти с пилешки парти-бутчета

Пилето Кхо или пилешки хапки в соево-карамелен сос

Палачинки с плънка от пилешко месо

Пилешкото бяло месо или филе - важни съвети за правилното му приготвяне

Технология за обезкостяване на пилешко бутче до пържола


РИБА

Осоляване на сельодка - класическата рецепта

Пресносолно филе от сьомга

Консервиране на риба

Пикантно филе от риба в панировка "Темпура"

ПАНИРАНЕ, ПАНИРОВКИ
Паниране, видове панировки, рецепти. Кляр.

Кляр


ГЮВЕЧЕТА

Всичко за гювечетата


КАРТОФИ

"Надупени" картофи по родопски и Картофи Пюфе

Печени в микровълнова фурна цели необелени картофи


БОБОВИ, ВАРИВА

БОБ - технология за правилното готвене на всички видове бобови растения


ОРИЗ

Ориз - технология за правилното му приготвяне

Ориз пилаф - автентична арменска рецепта

Ориз с орехи

Ориз за гарнитура

Ориз с домати "конфи"

Истински пилаф

Ориз по виетнамски

Пиле с ориз

Пилешко с ориз - ядене -"трепач"...

Домати с ориз - деликатес


ЗЕЛЕНЧУЦИ

Карфиол, варен в прясно мляко и поръсен с пекорино или пармиджано

Испански омлет ala Sapiens

Тараторът - това кулинарно чудо

Чушки- бюрек

Зелен фасул - яхния - специална технология


ПРЯСНО ЗЕЛЕ (не, че не е зеленчук, но си заслужава отделна тема)

Как да сготвим най-вкусното прясно зеле - специална технология

Много вкусно прясно зеле по специална технология


ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ И САРМИ

Пълнени чушки и сарми - обобщаваща технология

Любимите ми сармички с лапад и млечен сос

Вълшебната рецепта за пълнени чушки и сарми на чичо Любо


ПОДПРАВКИ, МАРИНОВАНЕ, КАЙЗЕРОВАНЕ, ПАСТЪРМИ

Чименът - изчерпателно за него

Универсална смес от подправки №3 за всякакви видове месо преди печене

Телешка пастърма

Сушено-мариновано пуешко филе - специална технология

Универсална рецепта за мариноване и кайзероване на всякакъв вид месо

Смес №2 за мариноване на пилешко месо

Бабек


ХРЯН, ЧЕСНОВИ СОСОВЕ И МАЙОНЕЗИ

Деликатесна сос-паста от хрян. Майонеза от хрян. Уасаби.

Чесново-орехова майонеза

Сос Ткемали

Сосът Чимичури


ЧОРБИ

Класическата пловдивска шкембе-чорба


КАША

Кашата - видове и как се прави


РАЗНИ

Препечено брашно, но не на сух тиган, а в микровълнова


ЗА КУЧЕТАТА

Правилната храна за любимите ни кучета


ОХЛЮВИ

Сваряване и почистване на охлюви

Охлюви с ориз и пролетни зеленчуци

Сваряване и почистване на охлюви

Охлюви в "гювече" от лук и сос от топено и синьо сирене

(Внимание, рецептата е универсална!)


ЛОКУМ

2 коментара:

  1. Всичко,прочетено,е уникално,полезно,но жалко,че не се публикуват още и още рецепти!!!

    ОтговорИзтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens